Bæredygtighed og ESG er for alvor blevet en del af hverdagen blandt de danske virksomheder. Det gælder også for restaurantbranchen. I HORESTAs nye medlemsundersøgelse, der spørger ind til restauranters arbejde med bæredygtighed og ESG, svarer størstedelen af virksomhederne, at de har forskellige bæredygtigheds- og ESG-fokuserede initiativer.
Hele 91 procent af restauranterne med en lønsum på over ti millioner kroner har svaret, at de i nogen grad, i høj grad eller i meget høj grad arbejder med bæredygtig håndtering af affald og reducering af madspild.
Det gælder for 58 procent at restauranterne med en lønsum under ti millioner kroner. Samtidig har henholdsvis 82 og 73 procent af de store restauranter initiativer, der skal sikre god medarbejdertrivsel og mere ligestilling. For de mindre restauranter er tallene henholdsvis 56 og 47 procent.
“Tallene fra undersøgelsen er et udtryk for, at bæredygtighed og ESG er et fokusområde i branchen. Rigtig mange virksomheder arbejder aktivt for at bidrage til den grønne omstilling og for at skabe bedre trivsel blandt medarbejderne. Man skal også tænke på, at der er mange forskellige virksomheder og forretningsmodeller i branchen. Derfor er det fantastisk at se, at den grønne dagsorden er på tapetet hos så mange restauranter,” siger Jeppe Møller-Herskind, som er kommerciel direktør i HORESTA.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Old Irish Pub runder 400 millioner og slår rekord for omsætningen
25-04-2024
-
Nordjyde overtager tre Sunset Boulevard restauranter
25-04-2024
-
Lalandia lander rekord-overskud
25-04-2024
-
Sønderjysk luksushotel headhunter kendt restaurant-trio
25-04-2024
-
Nu sætter Kolding Kommune populær og meget centralt placeret vandrehjem til salg
25-04-2024
-
Kæmpe familie-restaurant slår dørene op i Helsingør
25-04-2024
-
Aro er klar til næste Michelin-stjerne
25-04-2024