Torsdag, fredag og lørdag har Roskilde været forvandlet til et unikt udstillingsvindue for landets erhvervsuddannelser. På byens Dyrskueplads konkurrerede elever inden for en lang række håndværksfag i at være landets bedste, og tusindvis af folkeskoleelever fik mulighed for at kigge dem over skuldrene.

HORESTA og 3F afviklede endnu engang hotel- og restauranterhvervets konkurrencer, hvor 10 kokke-, 10 tjener-, 5 receptionist- samt 6 smørrebrød/cateringselever kæmpede om titlerne.

T-bonesteak og røget laks

I kokkeelevernes konkurrence vandt Gustav Spurre fra Restaurant Uformel i København. Gustav er elev på Hotel- og Restaurantskolen i København. I finalen scorede han flest point med en hovedret af krogmodnet T-bone steak og en dessert med kefirfermenteret fløde, mælkechokolade og rom.

Hos tjenereleverne vandt Oskar Mathiassen fra Fru Larsen Hotel og Restaurant i Østjylland. Oskar er elev på College360 i Silkeborg. Her kæmpede finalisterne i discipliner som borddækning, tranchering af røget laks, flambering af banan, blindsmagning, mixologi, vinforklaring og servering for specialindbudte gæster.

I receptionistelevernes konkurrence kunne Sofie Karoline Tams fra Munkebjerg Hotel ved Vejle, lade sig hylde fra den store scene som vinder. Sofie er elev på Tech College i Aalborg.
Receptionisteleverne konkurrerede blandt andet på paratviden om fagets discipliner, rollespil og front- og backoffice-opgaver på dansk og engelsk.

I den sidste af hotel- og restauranterhvervets elevkonkurrencer stod talenter fra smørrebrød/cateringuddannelsen over for hinanden. Her var Sebastian Thomas Bundgaard Lihn og Katrine Høi Brandt fra Aarhus-virksomhederne fra Restaurant Miro og VIA Ceresbyen (begge elever på Aarhus Tech) de dygtigste på finaledagen. Eleverne har over tre dage skullet lave vegetarisk buffet, receptionsbuffet og buffet med klassisk smørrebrød.

Skills vindere 2024

 

Højt niveau

HORESTAs uddannelses- og projektchef, Pia Svane, er imponeret over det høje niveau:

”Hver gang vi afvikler konkurrencer for eleverne i vores erhverv, er det en fantastisk glæde at opleve deres engagement, passion og ikke mindst faglige kunnen. Sådan har det også været de seneste tre dage. Jeg er dybt imponeret over, hvad de unge har leveret, og det lover godt for fremtiden i vores erhverv”, siger Pia Svane.

Hun håber, at DM i Skills også har bidraget til, at flere unge har fået interesse for hotel- og restauranterhvervets fag.

”DM i Skills har haft besøg af tusindvis af folkeskoleelever, som har kunnet komme helt tæt på landets dygtigste elever. På den måde er konkurrencen en fantastisk platform til at kunne markedsføre håndværksuddannelserne over for de næste generationer”, siger HORESTAs uddannelses- og projektchef, Pia Svane.

Grundlæggende elevkursus (online)

Kl. 09.30 - 10.15.

Online kurset er for ledere og oplæringsansvarlige, som har med elevernes ansættelsesforhold at gøre.

På kurset kan du møde uddannelses- & projektchef Pia Svane fra HORESTA.

Log ind