Når du som arbejdsgiver afholder en personalefest, har du pligt til at gribe ind, hvis upassende adfærd eller andre former for misligholdelse opstår. Situationen ændrer sig dog, hvis medarbejderen forlader arrangementet.

Her skal du være mere varsom med at blande dig i medarbejderens adfærd – især hvis det foregår uden for virksomhedens rammer.

Du har det samme ansvar og pligt til at håndtere upassende adfærd og ulovligheder, som hvis det foregik på en almindelig arbejdsdag. Hvis medarbejderen opfører sig upassende eller begår ulovlige handlinger under arrangementet, bør du reagere hurtigt og professionelt. Sørg for at dokumentere hændelsen og vurder, om det kræver advarsler, sanktioner eller andre konsekvenser. Dette sikrer et trygt arbejdsmiljø og beskytter virksomhedens omdømme.

Når medarbejderen forlader festen
Når medarbejderen har forladt arrangementet, bliver situationen mere kompleks. Hvis der opstår strafbare handlinger uden jeres viden, såsom vold eller spirituskørsel, er virksomhedens ansvar ofte begrænset.

Dog kan medarbejderens handlinger stadig skade virksomhedens omdømme, hvilket kan berettige til en samtale eller andre tiltag. Det er vigtigt at vurdere, om handlingerne har en forbindelse til arrangementet eller virksomhedens værdier, før du tager yderligere skridt.

Forebyggelse er bedst
Forebyggelse er altid bedre end krisehåndtering. Inden arrangementet kan du opstille klare retningslinjer for medarbejdernes opførsel og kommunikere dem tydeligt. Sørg for, at der er ledelsesrepræsentanter til stede, og overvej at arrangere transport hjem, så medarbejderne har trygge og sikre rammer for at komme hjem fra arrangementet.

Ved at tage de rette forholdsregler kan du minimere risikoen for problemer og skabe et positivt miljø, hvor alle føler sig velkomne og trygge.

Hvis du som arbejdsgiver har spørgsmål til, hvordan du håndterer situationer ved personalearrangementer, kan du kontakte HORESTAs juridiske callcenter på telefon 35 24 80 40 eller e-mail [email protected].

Det skal du vide om EU’s nye regler for løngennemsigtighed

For at fjerne lønforskellen mellem kvinder og mænd vedtog EU i 2023 et nyt direktiv om løngennemsigtighed. Det nye direktiv skal være implementeret i dansk ret senest juni 2026, og i denne artikel ser vi på, hvad det konkret får af betydning for dig som arbejdsgiver.

Log ind