Det bliver nemmere at drive restaurant med det nye fødevareforlig, som er indgået på Christiansborg i dag.

Sådan lyder det fra HORESTA i en kommentar til forliget.

”Fødevarekontrollen skal være grundig og effektiv, men også fair, og med den nye aftale bevæger vi os i den rigtige retning. Vi kan glæde os over, at der kommer mere vægt på information og vejledning og mindre på overdreven kontrol og sanktionering. Det er fuldstændig i tråd med det, vi kæmper for, og det vil i den sidste ende styrke fødevaresikkerheden”, siger HORESTAs adm. direktør, Pia E. Voss.

Med det nye forlig afskaffes blandt andet et ekstra gebyrbelagt kontrolbesøg, som blev indført ved det seneste fødevareforlig i 2019. Det betød, at selv den mindste overtrædelse af fødevarelovgivningen udløste to opfølgende kontrolbesøg. Med det nye forlig afskaffes det ekstra kontrolbesøg nu, hvis der er tale om den mildeste sanktion, som er en indskærpelse.

”Den nye aftale betyder, at fødevarekontrollen bliver forenklet, og samtidig bliver mindre bureaukratisk for restauranterne. Vel at mærke uden at det går ud over fødevaresikkerheden. Derfor er det en god dag for branchen og for vores gæster”, siger Pia E. Voss.

Trods de positive elementer i det nye fødevareforlig er HORESTA dog langt fra tilfreds med, at man i forbindelse med det nye forlig ikke har justeret på Smileyordningen.

HORESTA opfordrer blandt andet til, at virksomhedernes retssikkerhed styrkes, så det bliver muligt at klage over en sur smiley i forbindelse med en administrativ bøde. Samtidig bør en klage have opsættende virkning på offentliggørelsen af kontrolresultaterne, mener HORESTA.

Log ind