Der er en række regler forbundet med at vise sportsbegivenheder, og med det aktuelle europamesterskab i fodbold er det vigtigt at kende de gældende regler.

De følgende 4 punkter gælder for EM-kampe, og ikke nødvendigvis generelt om tv-rettigheder, ligesom det heller ikke gælder for egentlige storskærms- og/eller kommercielle arrangementer, med betalt entre.

1) Copydan Basispakke er altid en forudsætning for at kunne vise tv offentligt.

Helt generelt giver din almindelige Copydan aftale ikke ret til visning af EM-kampe (og sportsbegivenheder generelt). Denne type rettigheder er et tilkøb, til den almindelige Copydan basispakke.

2) Kampe som sendes på DR

Hvis du vil vise de kampe, der sendes af DR, skal du først udfylde og indsende denne formular: På linket kan du også læse de vilkår og regler, som DR har fastsat for visning af deres kampe. DR kræver ikke særskilt betaling for visningen, hvis du opfylder de anførte betingelser.

Bemærk, at visning af kampe fra DR stadig forudsætter, at du har en Copydan Basispakke.

3) Kampe som sendes på TV2

Hvis du vil vise de kampe, der sendes af TV2, skal du, idet Copydan Basispakken som nævnt ikke inkluderer sportsrettigheder, indgå særskilt aftale herom, som formidles af Viaplay Group. TV2 kræver særskilt betaling for visningen af disse kampe.

Viaplay Group ikke er rettighedshaver, men alene formidler rettigheder på vegne af TV2. Det er derfor uden betydning, om du i forvejen er kunde hos Viaplay Group.

Derudover forudsætter visning af kampe fra TV2 også, at du stadigvæk har en Copydan Basispakke.

4) Rettighederne kan ikke omgås ved at sende via et udenlandsk tv-signal

Bemærk, hvis en kamp vises samtidigt på TV2 og eksempelvis en af de øvrige nordiske statskanaler i Copydan pakken, kan man ikke omgå TV2s rettigheder, ved eksempelvis at vise kampen via Norsk TV1.

Det skyldes, dels at sportsrettigheder også er undtaget af den almindelige visningsret til eksempelvis Norsk TV1 som følger med Copydan Basispakken - på samme måde i øvrigt som med de danske kanaler, og dels skyldes det, at Tv2s rettigheder omfatter enhver offentlig visning af deres kampe på dansk territorie, uanset hvilket kanal den vises på.

Restaurant dømt for fremvisning af 66 kopier af designerstol

Siden 2018, har besøgende i restaurant i Skive fået serveret deres middag siddende på kopier af Hans J. Wegners stol PP503, også kendt som ’The Chair’. Det er slut, efter at Landsretten i juni idømte restauranten og indehaveren bøder på hver 10.000 kr., samt vederlag og erstatning på 125.000 kr. til PP Møbler, der ejer rettighederne til ‘The Chair’. Det skriver Rettighedsalliancen.dk.

Airbnb går ind i show business

Nyhedsbureauet Reuters melder nu, at Airbnb investerer i udviklingen af nye TV-programmer og film. Den store bookingplatform har puslet med ideen i tre år og har blandt andet skabt Airbnb content studio, skriver Skift.com.

Madanmelder: TV-kokke er uddøende race

Så længe der har været TV, så længe har kokke trådt ind på skærmen og inspireret verdens husstande. Og profilerne er mange. Hos nogen er konceptet hjemlig hygge, mens andre programmer drives af raseriudbrud, skriver den engelske avis The Guardian.

Log ind