Der er stor efterspørgsel på HORESTA og 3Fs kursus for oplæringsansvarlige, som over 100 har gennemført på bare et halvt år.

På kurset undervises de blandt andet i at tilrettelægge et oplæringsforløb, der overholder de formelle krav til uddannelsen, og som formår at inkludere eleverne i virksomhedens kultur og arbejdsfællesskab.

En af de oplæringsansvarlige, der har deltaget i det to dage lange kursus, er konferencekoordinator hos Severin, Jesper Ballisager. Her fik Jesper Ballisager værktøjer til at gøre forløbet for deres elever endnu bedre.

”Det har virkelig givet mig et godt afsæt til at gøre det endnu bedre for vores elever, når de er i oplæring hos os. Efter kurset er vi blevet mere klar over, hvad der skal til for at lave et godt forløb, og hvor der præcis skulle justeres for at optimere det,” siger Jesper Ballisager.

Virksomhederne skal leve op til en række formelle krav, når de får elever, og de krav er blevet lettere at indføre hos Severin - til gavn for eleverne og virksomheden selv, uddyber Jesper Ballisager.

”Eleverne kommer med en uddannelsesaftale, og efter kurset er vi blevet bedre til at kunne formalisere det i praksis, hvilket betyder, at forløbet for eleverne har fået meget mere sammenhæng end tidligere,” uddyber Jesper Ballisager.

Når kurset er gennemført, må virksomheden og den oplæringsansvarlige gøre brug af mærkningsordningen ”JA TAK til ELEVER” i en periode på tre år. Her får virksomheden udleveret et klistermærke til at sætte i dør/vindue.

Du og din virksomhed kan indhente inspiration til forløbene for jeres oplæringsansvarlige fra Severin via denne hjemmeside.

Kurset for oplæringsansvarlige udbydes følgende steder:

  • College360: den 3., 10., og 17. – 18. juni 2024
  • Techcollege: den 10.- 11. og 24. – 25. september 2024
  • ZBC/Slagelse: den 30. sept- 1. okt. og 4. – 5. november
  • Hansenberg: den 16. – 17. december 2024 og 6. – 7. januar 2025
  • Hotel- og restaurantskolen: 9-10. og 16-17. september 2024
  • Aarhus Tech udbyder i efteråret 2024 – datoer endnu ikke klar

Du kan tilmelde dig her.

Pia
Uddannelses- og projektchef
Pia Svane

Forskellige udfordringer for hovedstads- og provinshoteller

Mens landets hoteller ser omkostninger som deres største udfordring i øjeblikket, er oplevelsen af andre udfordringer ikke den samme. Konkurrencen er øget mellem hovedstadshoteller, mens provinshoteller oplever andre udfordringer.

Log ind