HORESTA samarbejder nationalt og internationalt med en række partnere og indgår i en række netværk, for at sikre det danske turisme- og oplevelseserhverv de bedste betingelser for vækst og udvikling.
HORESTA har et tæt samarbejde med FEE, som står for Foundation for Environmental Education. Det er en verdensomspændende organisation, der arbejder med undervisning og formidling af viden på miljøområdet. FEE har medlemsorganisationer i mere end 60 lande, og i Danmark er det Friluftsrådet, der er medlem, mens HORESTA er associerede medlemmer af FEE. HORESTA og FEE har et tæt samarbejde om Green Key.
FEE står for følgende kampagner og projekter: Blue Flag, Eco-Schools, Young Reporters for the Environment, Learning about Forests samt Green Key.
Syv styrker er et samarbejde mellem HORESTA, Lægemiddelindustriforeningen, Danske Rederier, Green Power Denmark, Landbrug & Fødevarer, Forsikring og Pension og Finans Danmark. De syv organisationer repræsenterer hver især erhverv, der udgør en styrkeposition for Danmark. Til sammen skaber Syv styrker vigtige arbejdspladser og eksportindtægter, der danner grundlag for dansk vækst og velfærd.
God Adgang blev stiftet i 2003 af HORESTA, VisitDenmark og Dansk Handicaporganisation og er i dag en ordning under Danske Handicaporganisationer. HORESTA deltager aktivt i bestyrelsen for God Adgang.
Formålet er at informere om de fysiske adgangsforhold til bygninger og udearealer ved hjælp af mærkeordningen God Adgang.
Læs mere om mærkningen her: www.godadgang.dk
HORESTA har i en lang årrække haft et godt samarbejde med Grønland og Færøernes turisterhverv. Visit Faroe Islands, Visit Greenland og Grønlands Erhverv er alle medlemmer af HORESTA, og HORESTA varetager endvidere den officielle klassifikation af hotellerne på Færøerne og i Grønland.
HORESTA er medlem af HOTREC, som er den europæiske hotel- og restaurantorganisation, der har hovedkontor i Bruxelles.
Læs mere om HORESTAs arbejde i HOTREC her.
For hvert år får EU større indflydelse på national lovgivning i de europæiske lande. I nøjagtig takt hermed stiger betydningen af europæisk overvågning og lobbyisme for erhvervets virksomheder. EU interesserer sig bl.a. voldsomt for at indføre europæiske standarder for nær sagt hvad som helst, der arbejdes med ”turismen som særskilt erhvervsområde”, fælles regler for levnedsmiddelhygiejne, mærkningsordninger, brandsikkerhed på hoteller etc. Alt sammen elementer, hvor det er vigtigt, at HORESTAs europæiske stemme bliver hørt klart og tydeligt - derfor prioriterer vi arbejdet i HOTREC højt.
Se mere om HOTREC, herunder navne, adresser og links til de øvrige europæiske professionelle og seriøse hovedorganisationer for hotel-, restaurant- & turismeerhvervene, på www.hotrec.org.
HORESTA er en del af Rådet for sund mad, der er et offentligt/ privat partnerskab etableret i 2012. Målet med partnerskabet er at gøre det sunde måltidsvalg let og attraktivt.
Sammen med vores søsterorganisationer fra Sverige (VISITA), Norge (NHO Reiseliv), Finland (MaRa) og Island (SAF) koordineres forskellige aktiviteter, seminarer og politiske konferencer, ligesom der naturligvis finder en stærk gensidig informationsudveksling sted. Der er mange elementer i branchens rammebetingelser, som går på tværs af de nordiske landegrænser, men med lidt tidsmæssige forskydninger. Samarbejdet i Nordisk Besöksnäring gør, at vi hver især får mulighed for at kigge lidt ind i krystalkuglen, ligesom vi i høj grad kan lære af hinandens specifikke erfaringer. Der er masser af eksempler på, at vi i Nordisk Besöksnäring har lært af hinanden og givet hinanden gode idéer - både til politisk ageren, men også til udvikling af nye medlemsprodukter og serviceydelser.
Et andet væsentligt element i Nordisk Besöksnäring er at udveksle, drøfte og koordinere de nordiske organisationers interesser i relation til EU-lovgivning og vores europæiske paraplyorganisation HOTREC.
Team Gastronimi Danmark er etableret af HORESTA, 3F, Privat Service Hotel og Restaurant, Køkkenchefernes Forening, Euro-Toques, Hotel- og Restaurantskolen i København, Silkeborg Tekniske Skole og Food College Aalborg.
Team Gastronomi Danmark er etableret med det formål at sikre Danmark en plads i gastronomiens absolutte top. Danmark er et lille land, men med et fantastisk stort og talentfuldt potentiale blandt elever og professionelle inden for gastronomiens verden.
Team Gastronomi Danmark har til formål at støtte dansk forberedelse og deltagelse i internationale konkurrencer for elever og professionelle gastronomer, med henblik på at synliggøre og markedsføre Danmark, dansk gastronomi og danske kvalitetsfødevarer - dette såvel nationalt som internationalt til gavn for erhvervslivet.
Med gastronomer forstås kokke, tjenere, catere, smørrebrødsjomfruer og andre uddannede i branchen.
Det er desuden foreningens mål at etablere en innovativ platform for yderligere udvikling af danske råvarer og fødevarer via en kontinuerlig og konstruktiv dialog mellem nogle af landets dygtigste gastronomer og udvalgte fødevareproducenter.
HORESTA er medlem af Turisterhvervets Samarbejdsforum, som er en forening for det primære turisterhverv i Danmark.
Turisterhvervets Samarbejdsforum arbejder for at styrke dansk turisme og for at forbedre turisterhvervets og turistvirksomhedernes vilkår, rammebetingelser og indtægtsgrundlag.
Læs mere om Turisterhvervets Samarbejdsforum her: www.turismedk.dk
Ugyldigt login
Brugeren er ikke aktiv. Tjek venligst din mail og klik på aktiveringslinket, eller kontakt HORESTA på tlf. 35 24 80 80.