Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Et flertal på Københavns Rådhus vil kopiere Berlin, Barcelona og andre større byer i Europa ved at pålægge turisterne en skat. Flertallet består af SF, Enhedslisten, Alternativet og Socialdemokratiet.

”Vi mener, at det er fint, hvis turismen også bidrager til at holde byen ren og få servicen til at fungere”, siger Rasmus Steenberger fra SF, der har stillet forslaget.

København kan dog ikke bare indføre en ny afgift af egen drift. Det kræver en lovændring, som skal stemmes igennem af Folketinget. Men erhvervsminister Morten Bødskov (S) er ikke med på ideen.

HORESTA anerkender, at mange andre byer har turistafgifter. Men han understreger i den forbindelse, at i mange af vores nabolande er der differentieret moms, så det for eksempel er billigere at gå ud og spise. Det har vi ikke her i landet.

”Så med en turismeskat vil man have både i pose og sæk. Nu har vi lige haft en debat, hvor de ville begrænse udeservering til klokken 22. Jeg synes, man skal begynde at behandle og respektere turismeerhvervet bedre og anerkende det bidrag, der kommer fra det”, siger HORESTAs viceadm. diretør, Jeppe Møller-Herskind.

WoCo fremhæver egne resultater i opgørelse

Frigast-rapporten, som udkom tidligere på måneden, opfordrer politikerne til at fjerne statsstøtten til Wonderful Copenhagen. I en opgørelse gør destinationsselskabet nu status over sin egent værdi i 2023.

Bliv klogere på det udvidede producentansvar

Vi har erfaret, at mange af vores medlemmer bliver omfattet af producentansvar for emballage. Da der stadig er uklarheder om, hvad det i praksis betyder, kommer her et overblik.

Log ind