Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Der er godt gang i hotelbyggeriet uden for København. Ifølge en ny analyse fra brancheorganisationen HORESTA vil den samlede hotelkapacitet uden for hovedstaden vokse fra 32.100 værelser i 2023 til 34.700 i 2026, hvilket svarer til en stigning på otte procent. Det skriver Turistmonitor.dk.

Af de kommende 2.600 nye værelser står Aarhus for knap 30 procent, mens man i Odense forventer en relativ stor kapacitetsvækst på knap 25 procent.

Hvad det ændrede byggemønster uden for hovedstadsområdet skyldes er svært at svare helt præcist på, fortæller Jonas Kjær, cheføkonom ved HORESTA.

“Jeg tror, det er resultatet af, at byerne generelt vokser, og de enkelte byer er blevet mere bevidste om skabe et marked for turisme. Turismen har mange ben, og jeg tror, der er kommet et fokus på at skabe indtægter og arbejdspladser ved at udvikle sig og gøre sig selv til interessante destinationer,” siger Jonas Kjær.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

Kæmpehotel på vej til kriseramt by

Et hotel med 132 værelser skyder op i Holeby på Lolland, hvor udviklingen de sidste par år ellers er gået tilbage. Hotellet bliver nabo til Factory Lodge, som også rummer et science-center.

Konkursramt badehotel skal gennemrenoveres

Et 200 år gammelt badehotel har været lukket siden 2022, da forpagteren gik konkurs. Nu investerer ejeren i en gennemgribende renovering, og planen er atter at tage imod gæster i starten af 2025.

Log ind