Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Der er gået cirka halvandet år siden, Louise Albinus købte Valdemars Slot, der har været i hendes adelige slægt gennem 11 generationer. Nu er hun klar med en plan, der skal fremtidssikre stedet og forvandle det til et kultursted på Fyn, der på sigt skal tiltrække 150.000-200.000 årlige besøgende. Det skriver Turistmonitor.dk.

Det er planen, at de gamle, tomme avlsbygninger, korntørreri og ridehal, kostald og maskinværksted, der samlet dækker over cirka 3.000-3.500 kvadratmeter, og visse funktioner, der ikke længere er brug for, skal danne rammerne for diverse kunstudstillinger.

Valdemars Slot skal ifølge Louise Albinus ikke blot være et sted, der udstiller kunst, men også et arnested for kunst, hvorfor der skal skabes plads til tre lejligheder i magasinbygningen, og den oprindelige smedje skal omdannes til arbejdsværelse og atelier, hvor kunstnere fra ind- og udland kan søge om ophold i en kortere periode for at fordybe sig og arbejde på deres værker.

For at de mange planer kan realiseres, har Louise Albinus sammen med sin mand, Nikolaj Albinus, i første omgang søgt Svendborg Kommune om at blive en del af forsøgsordningen for kyst- og naturturisme.

Om Valdemars Slot får en af de seks forsøgstilladelser vil der komme svar på i løbet af 2024.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

WoCo fremhæver egne resultater i opgørelse

Frigast-rapporten, som udkom tidligere på måneden, opfordrer politikerne til at fjerne statsstøtten til Wonderful Copenhagen. I en opgørelse gør destinationsselskabet nu status over sin egent værdi i 2023.

Log ind