Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Der bliver holdt et vågent øje med EU i øjeblikket fra brancheorganisationen HORESTA. Det skyldes, at EU-Kommissionen er nået til enighed om en aftale om markedet for korttidsudlejning af private boliger. Det skriver Turistmonitor.dk.

De EU-medlemslande, der ender med at tiltræde aftalen, vil ifølge HORESTA forpligte udlejningsplatforme såsom Airbnb, Booking.com og Expedia til at dele deres data med offentlige myndigheder.

“HORESTA hilser reguleringen velkommen og vil i samspil med hospitalitybranchens europæiske interesseorganisation, HOTREC, følge den fortsatte politiske proces tæt,” lyder det fra HORESTA i en pressemeddelelse.

Baggrunden for den nye aftale i EU er den hastigt stigende udvikling i markedet for udlejning af private boliger, hvilket er en udfordring, som byer overalt i Europa forsøger at løse. Indtil videre har udlejningsplatformene ikke været forpligtet til at oplyse data til offentlige myndigheder, men det laver man nu om på.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

Se også

Bliv klogere på det udvidede producentansvar

Vi har erfaret, at mange af vores medlemmer bliver omfattet af producentansvar for emballage. Da der stadig er uklarheder om, hvad det i praksis betyder, kommer her et overblik.

Log ind