Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I juli måned, da turistsæsonen var på sit højdepunkt, arbejdede der 142.165 personer i den danske hotel- og restaurationsbranche. Sammenlignet med sidste år er der sket en stigning af antallet af medarbejdere på danske hoteller og restauranter på 1,8 procent. Kigger man 10 år tilbage og sammenligner med juli 2013, er der sket en vækst på hele 47,8 procent. Det skriver Turistmonitor.dk.

I en pressemeddelelse fra HORESTA peger Jeppe Møller-Herskind, der er kommerciel direktør i brancheorganisationen, på, at der de seneste 10 år er kommet langt flere rejse- og oplevelsestilbud, og at mange forbrugere har fået flere penge mellem hænderne.

“Køb af oplevelser har fået en helt anden prioritering i privatbudgetterne, end det havde for ti år siden, og det afspejler sig selvfølgelig i erhvervets beskæftigelse,” siger Jeppe Møller-Herskind.

Han mener, at fremgangen i hotel- og restaurationsbranchen skyldes, at det at gå ud og spise eller bo på hotel er blevet en integreret del af fritidslivet.

“Det så vi for eksempel sidste år, da inflationen buldrede derudad. Mens omsætningen på for eksempel dagligvarer faldt, var forbruget på hotel- og restaurantbesøg fortsat højt,” siger han.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

HORESTA: Gør det muligt at sætte ratepension på pause

Ældre, der har lyst og mulighed for at arbejde, skal ikke holdes tilbage af stive pensionsregler. HORESTA foreslår derfor, at pensionister får mulighed for midlertidigt at sætte deres ratepension på pause. Det vil gøre det mere attraktivt at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Christian Wellendorf skal repræsentere Danmark ved Bocuse d’Or

Med stærk konkurrenceerfaring og passion for kokkekunsten er Christian Wellendorf klar til at føre Danmark videre i Bocuse d’Or-traditionen. Han blev fredag kåret som ny dansk deltager efter en intens udvælgelseskonkurrence på torvet i Nykøbing Falster.

Log ind