Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I juli måned, da turistsæsonen var på sit højdepunkt, arbejdede der 142.165 personer i den danske hotel- og restaurationsbranche. Sammenlignet med sidste år er der sket en stigning af antallet af medarbejdere på danske hoteller og restauranter på 1,8 procent. Kigger man 10 år tilbage og sammenligner med juli 2013, er der sket en vækst på hele 47,8 procent. Det skriver Turistmonitor.dk.

I en pressemeddelelse fra HORESTA peger Jeppe Møller-Herskind, der er kommerciel direktør i brancheorganisationen, på, at der de seneste 10 år er kommet langt flere rejse- og oplevelsestilbud, og at mange forbrugere har fået flere penge mellem hænderne.

“Køb af oplevelser har fået en helt anden prioritering i privatbudgetterne, end det havde for ti år siden, og det afspejler sig selvfølgelig i erhvervets beskæftigelse,” siger Jeppe Møller-Herskind.

Han mener, at fremgangen i hotel- og restaurationsbranchen skyldes, at det at gå ud og spise eller bo på hotel er blevet en integreret del af fritidslivet.

“Det så vi for eksempel sidste år, da inflationen buldrede derudad. Mens omsætningen på for eksempel dagligvarer faldt, var forbruget på hotel- og restaurantbesøg fortsat højt,” siger han.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

HORESTA fremhæver erhvervsvenlighed i KV25-katalog

Mere smidige byggetilladelser og bedre vilkår for udeservering kan styrke oplevelseserhvervet lokalt. I HORESTAs nye KV25-katalog peges på to forslag, som kan styrke bylivet og forbedre vilkårene for virksomheder i branchen.

Tak for en inspirerende HORESTA Årsdag 2025!

Hotel-, restaurant- og turismeerhvervet var torsdag samlet i Øksnehallen til en dag fyldt med inspiration, indsigt og god energi, da HORESTA Årsdag 2025 løb af stablen. Tak til de rekordmange deltagere, der var med til at skabe en uforglemmelig dag!

Log ind