Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Danske restauranter havde vind i sejlene i 2023, viser en medlemsundersøgelse foretaget af brancheforeningen HORESTA, der har spurgt sine medlemmer blandt restauranterne om en række spørgsmål for at tage pulsen på restaurantsektoren. Det skriver fødevarewatch.dk.
Resultatet af undersøgelsen viser overordnet, at flertallet af restaurantvirksomheder har øget deres salg i 2023 sammenlignet med året før. Her melder syv procent om uændret omsætning, mens 28 procent har haft nedgang i omsætningen for året. Dermed er der væsentligt flere restauranter med fremgang end tilbagegang.
Men selvom billedet er positivt for mange virksomheder, er der flere, som mærker presset fra en stigende konkurrence og højere omkostninger.
”Vi kan også se, at fremgangen både er gældende for virksomheder i og uden for hovedstaden. Restauranterne har formået at skabe mere omsætning ligesom mange har styrket bundlinjen. Men selvom billedet er positivt for mange virksomheder, er der flere, som mærker presset fra en stigende konkurrence og højere omkostninger,” udtaler Jeppe Møller-Herskind, der er viceadministrerende direktør i HORESTA.
Læs hele historien på fødevarewatch.dk – kræver login
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Tommy Ahlers blander sig i debat om Airbnb
17-10-2025
-
HORESTA: Fjern aldersgrænsen for SVU – unges udvikling må ikke bremses
17-10-2025
-
Sunset Boulevard hædres som Succesvirksomhed 2025
17-10-2025
-
Tidligere Noma-kok åbner ny restaurant i Helsingborg
17-10-2025
-
Hotel Hesselet satser på gastronomi og langsom luksus
17-10-2025
-
Noma udvider med permanent butik og kaffebar i København
17-10-2025
-
Karrebæksminde får luksusresort med fokus på erhverv og velvære
17-10-2025
-
Markant hoteludvidelse i Aalborg sendt i høring
17-10-2025