Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Danske restauranter havde vind i sejlene i 2023, viser en medlemsundersøgelse foretaget af brancheforeningen HORESTA, der har spurgt sine medlemmer blandt restauranterne om en række spørgsmål for at tage pulsen på restaurantsektoren. Det skriver fødevarewatch.dk.

Resultatet af undersøgelsen viser overordnet, at flertallet af restaurantvirksomheder har øget deres salg i 2023 sammenlignet med året før. Her melder syv procent om uændret omsætning, mens 28 procent har haft nedgang i omsætningen for året. Dermed er der væsentligt flere restauranter med fremgang end tilbagegang.

Men selvom billedet er positivt for mange virksomheder, er der flere, som mærker presset fra en stigende konkurrence og højere omkostninger.

”Vi kan også se, at fremgangen både er gældende for virksomheder i og uden for hovedstaden. Restauranterne har formået at skabe mere omsætning ligesom mange har styrket bundlinjen. Men selvom billedet er positivt for mange virksomheder, er der flere, som mærker presset fra en stigende konkurrence og højere omkostninger,” udtaler Jeppe Møller-Herskind, der er viceadministrerende direktør i HORESTA.

Læs hele historien på fødevarewatch.dk – kræver login

Hotel Insights 2025: Deltag og få tendenser, tal og nye perspektiver

HORESTA inviterer hotelbranchen til anden udgave af Hotel Insights i 2025. Her kan du som deltager få de nyeste markedsdata, tendenser og analyser, der sætter scenen for branchens udvikling. Arrangementerne finder sted i København den 24. november og i Vejle den 8. december.

Small Danish Hotels-formand fylder 60 år

Formand for Small Danish Hotels, Finn Steffensen markerer i denne uge sin 60-års fødselsdag. Han har styret hotelkæden gennem krise og ind i nye samarbejder. Også på Nymindegab Kro har han sat sit aftryk – og overladt roret til næste generation.

Log ind