Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Laboratoriefremstillet kød er blevet præsenteret og hyldet som et stort fremskridt, der kan revolutionere fødevareproduktionen og skabe enorme klimagevinster. Den seneste tid er flere EU-lande dog begyndt at slå bremserne i og advarer mod den nye teknologi som en potentiel trussel mod traditionelt landbrug, europæisk kultur og borgernes helbred. Det skriver Information.dk.
Anført af Italien, Frankrig og Østrig udtrykte 13 EU-lande i slutningen af sidste måned modstand mod laboratoriedyrket kød i forbindelse med et møde i EU’s ministerråd for landbrug og fiskeri.
Laboratoriefremstillet kød har fået mange navne – designerbøffer, kunstbøffer og cellebøffer. Den italienske regering klistrer et negativt ladet mærkat på og kalder det konsekvent syntetisk kød.
Fra Danmark er markant andre meldinger end dem, man hører fra Italien. På det samme møde i EU’s ministerråd for landbrug og fiskeri i januar, hvor de 13 EU-lande luftede deres skepsis, sagde ambassadør Søren Jacobsen, der er souschef ved Danmarks EU-repræsentation:
”Danmark ser fortsat meget positivt på udviklingen af nye innovative bioteknologiske løsninger, som kan føre til nye bæredygtige proteiner,” sagde han.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Der skal flere el-ladestandere ud i landdistrikterne
03-05-2024
-
Lær at forbedre din virksomheds indtægter
03-05-2024
-
Har medarbejderne ret til fri på Grundlovsdag?
03-05-2024
PRESSEKLIP
-
HORESTA styrker den grønne profil: Ansætter ny chef for bæredygtighed og certificering
03-05-2024
-
”Endnu en god sparringspartner”: Hoteldirektør indtræder i nordjysk turistbestyrelse
03-05-2024
-
Endnu et grønt stempel af hotel i København
03-05-2024
-
En ting afholder dansk økonomi fra at klare sig endnu bedre
03-05-2024
-
På hans restaurant afhænger menuen af kokkens humør - men én ting, går han aldrig på kompromis med
03-05-2024
-
Risskov Rejser har ny direktør på plads
03-05-2024