Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Europa-Parlamentet har stemt for en ny forordning om emballage, som blandt andet indeholder en række nye forbud mod emballage.

Det er langtfra sikkert, at det endelige resultat ligner de nuværende ideer, for nu skal alle parter - eksempelvis brancheorganisationer for restauranter og hoteller - høres.

Formaden for Horesta, Jan Vinther, har lige været i Ungarn for at mødes med de andre EU-landes brancheorganisationer for at tale om, hvad de ser af knaster i udkastet til den nye emballageforordning.

Jan Vinther fortæller, at der er stor usikkerhed om, hvilken virkelighed de nye regler munder ud i for virksomhederne.

En af tankerne i EU-udspillet er, at genbrug slår genanvendelighed. Det er eksempelvis bedre at drikke af en porcelænskop - som kan genanvendes - end af en plastkop, som bruges en gang, men som herefter kan sorteres og genanvendes.

Her stiller brancheorganisationerne spørgsmålet, om det er mere religion end fornuft. Jan Vinther giver som eksempel den plastbeholder, som man blander sin salat i, når man står i en Bone's-takeaway.

”Skal den plastbeholder skiftes ud med noget, som kan bruges igen og igen? Også selv om den rent faktisk - med den rette sortering i hjemmet - kan genanvendes 96-97 procent”, siger han.

Forskellige udfordringer for hovedstads- og provinshoteller

Mens landets hoteller ser omkostninger som deres største udfordring i øjeblikket, er oplevelsen af andre udfordringer ikke den samme. Konkurrencen er øget mellem hovedstadshoteller, mens provinshoteller oplever andre udfordringer.

Log ind