Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Danmark skal de kommende to år være vært for Michelinguidens nordiske uddeling. I 2025 vil uddelingen finde sted i Anneberg Kulturpark i Odsherred, og i 2026 vil Tivoli i København lægge rammer til ceremonien.
Fødevareminister Jacob Jensen ser værtskabet som en mulighed for at styrke Danmarks position som førende gastronomisk nation. I 2024 har 31 danske restauranter mindst én Michelinstjerne, hvoraf Noma, Geranium og Jordnær har tre stjerner. Michelinguiden blev grundlagt i 1900 og fremhæver de bedste restauranter med op til tre stjerner.
Det koster 1,5 millioner kroner pr. år at blive vært for Michelin. Udgifterne deles ligeligt mellem de offentlige aktører, som er staten og henholdsvis Odsherred og Københavns Kommune. Aktørerne på den private side er blandt andet brancheorganisationerne Landbrug & Fødevarer, Danmarks Restauranter og Cafeer og HORESTA.
Læs hele historien på Fødevarewatch
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
HORESTA: Høje omkostninger og mangel på arbejdskraft vil præge 2025
02-01-2025
-
Turistbranchen i rundbordssamtale med regeringen
02-01-2025
-
Nye flagregler er trådt i kraft
02-01-2025
-
Catering hitter: Nytårsmaden kommer i stigende grad udefra
02-01-2025
-
Minister i nytårsartikel: Turismen skal udvikles og udvides
02-01-2025
-
Hilton planlægger 500 nye luksushoteller globalt
02-01-2025
-
Vesterhavet tiltrækker rekordmange internationale turister
02-01-2025
-
Scandic lukker landechef-stilling i Danmark
02-01-2025