Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Restaurantkæder i København, herunder Norrlyst og Madklubben, oplever markant vækst, selvom gæsterne er blevet mere prisbevidste.

Norrlyst har åbnet fem nye restauranter i 2024, drevet af en efterspørgsel på sociale oplevelser frem for blot måltider, ifølge adm. direktør Bjarke Just Nielsen.

Madklubben, som drives af Anders Aagaard, udvidede med fem nye restauranter i 2023 og forventer at åbne sin 47. restaurant senere i år.

Koncernen havde et overskud på 35 mio. kr. i 2023 og ser fortsat positiv vækst. Samtidig har Cofoco stifter Torben Klitbo lanceret det budgetvenlige Bouillon-koncept, som appellerer til en ny form for restaurantbesøg hele dagen.

Claus Juel-Jensen, adm. direktør for barkoncernen Rekom, bemærker dog, at forbrugerne er blevet mere forsigtige på natklubber og barer.

Læs hele historien på FødevareWatch

Log ind