Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Når op mod 390.000 hektar landbrugsjord skal omlægges til natur og skov som led i den grønne trepart, får mange landmænd behov for at finde nye indtægtskilder.
Flere vælger nu at satse på turisme og tilbyder unikke oplevelser – fra overnatning i mælketanke til ophold i ombyggede kornsiloer. På gården Obitsøminde i Haderup har Ellen Obitsø Jensen og Kurt Guldbrandt Jensen allerede skabt en levedygtig forretning på netop dette grundlag.
Også hos Foreningen Bondegårdsferie oplever man stigende interesse, og formand Siobhan Kristensen ser det som en oplagt måde at bringe gæster tættere på både natur og fødevareproduktion.
Ifølge fremtidsforsker Birthe Linddal og turismeforsker Lise Lyck er potentialet stort, men kræver målrettet planlægning og investering. Landbrug & Fødevarer forventer, at udviklingen især vil tiltrække de landmænd, som ønsker at tænke nyt og udnytte deres bedrifter på flere måder end traditionel drift.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Styrk din ESG-rapportering med ESG Monitor
05-12-2025
PRESSEKLIP
-
Vejle får nyt hotel med 87 værelser
05-12-2025
-
Udeblivelser koster københavnsk restaurant 150.000 kr.
05-12-2025
-
Danske Hoteller fejrer 35 år med fokus på lokal forankring
05-12-2025
-
Ny aftale med Forsvaret sikrer fremtiden for Aarhus Airport
05-12-2025
-
Nordsjællandsk grillkæde åbner nyt spisested
05-12-2025
-
Politikere drømmer om festivalplads og kæmpearena i København
05-12-2025
-
Ny formand skal styrke madkulturen i Danmark
05-12-2025
-
Delte meninger om autocampere i turismeerhvervet
05-12-2025