Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Konstitueret administrerende direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, fremhæver, at hotel- og restaurationsbranchen står over for høje udgifter til råvarer, energi og lønninger, som presser virksomhedernes bundlinje.

Han ser samtidig et stort behov for mere international arbejdskraft og bedre rekruttering til erhvervsuddannelserne for at sikre væksten.

Bæredygtighed og digitalisering er nøglefokusområder, men de kræver investeringer, som mange virksomheder mangler kapital til.

HORESTA arbejder også i 2025 for momsligestilling og yderligere styrkelse af Danmark som kulinarisk destination.

Mens omsætningen i branchens er høj, er økonomien i branchen stadig præget af store forskelle, hvilket kalder på politisk opbakning til en langsigtet løsning.

Læs hele historien på FødevareWatch (kræver login)

Ny uddannelse skal sikre fremtidens fagfolk

Den nye epx-uddannelse skal styrke turisme- og oplevelsesbranchen ved at kombinere praktiske færdigheder med teoretisk viden. Søren Kristensen fra Hotel- og Restaurantskolen og Jeppe Møller-Herksind fra HORESTA opfordrer erhvervslivet og politikerne til at bakke op om initiativet.

Log ind