Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Hotel- og restaurationsbranchen har fortsat de største rekrutteringsudfordringer i Danmark. Ifølge Danmarks Statistik meldte 16 pct. af virksomhederne i branchen om mangel på arbejdskraft i første kvartal 2025.

Til sammenligning var det 2 pct. af hotellerne og 4 pct. af restauranterne i samme periode i 2015. Antallet af ansatte i branchen er samtidig steget med 40 pct. de seneste 10 år og udgør nu 135.000. Samtidig er andelen af udenlandske medarbejdere fordoblet.

En ny overenskomst skal gøre det lettere at ansætte unge under 18 år, blandt andet med mere fleksible arbejdstider og mulighed for at varetage flere typer opgaver.

Håbet er, at flere unge får interesse for en faglært karriere i erhvervet. Kunstig intelligens fremhæves som en mulig hjælp til effektivisering, men vurderes ikke at kunne løse behovet for hænder i servicefunktioner.

Læs hele historien på Turisme24 (kræver login)

Restaurant giver gæster ansvar for god opførsel

På Restaurant Omar i København skal én gæst pr. bord som noget nyt være bordkaptajn med ansvar for god stemning og respektfuld adfærd. Tiltaget er indført for at beskytte personalet mod grænseoverskridende gæster.

Kurhotel Skodsborg melder om godt 2024

Et styrket fokus på sundhed, velvære og oplevelser har bidraget til endnu et overskud for Kurhotel Skodsborg. Hotellet satser på trends som søvn og fitness for at tiltrække gæster.

Log ind