Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Regeringen lægger i finanslovsforslaget for 2026 op til markant øget støtte til dansk gastronomi. Fra 2025 og frem hæves det offentlige tilskud til Kokkelandsholdet og Bocuse d’Or fra 4,0 mio. kr. til 7 mio. kr. i 2028.
Ifølge fødevareminister Jacob Jensen og minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin skal pengene sikre, at Danmark fortsat kan præstere på højeste internationale niveau.
Danmark har i dag 52 Michelin-stjerner fordelt over hele landet og har vundet medaljer ved tre af de seneste fem Bocuse d’Or-konkurrencer.
Med den øgede støtte skal der blandt andet investeres i bedre træningsfaciliteter, talentudvikling og deltagelse i internationale konkurrencer. Samtidig fremhæves gastronomiens evne til at skabe arbejdspladser, fremme innovation og tiltrække udenlandske turister.
I 2023 brugte turister 25 mia. kr. på restaurantbesøg, og turismen skabte knap 42.000 arbejdspladser i restaurationsbranchen. Regeringen betragter derfor investeringen som både en blåstempling og en vækstmotor for hele fødevareerhvervet.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Pan Am skal nu genopstå som international hotelkæde
14-10-2025
-
11 mio. kr. afsat til at styrke dansk kulturturisme
14-10-2025
-
Kølpins Roberta’s Society får varm modtagelse
14-10-2025
-
Søllerød Kro har fundet sin nye køkkenchef
14-10-2025
-
Go Hotels udvider med nyt hotel ved Amager Strand
14-10-2025
-
Fødevarepriser trækker inflationen op i september
14-10-2025
-
Jyllands-Posten: Eks-daginstitution på Nørrebro ulovligt ombygget til hotellejligheder
14-10-2025
-
d’Angleterre hædret med to Michelin nøgler
14-10-2025
-
Japan boomer som rejsemål blandt danske efterårsrejsende
14-10-2025
-
Ny Bottega-restaurant åbner snart i København
14-10-2025
-
Dinning Week åbner dørene for nye gæster i landets restauranter
14-10-2025