Materialer og video

webinar-1-37538
Afskaffelse af Store Bededag

Webinar, 26. september 2023

HORESTA afholdte et webinar om afskaffelsen af store bededag. Her gennemgik vi, hvad afskaffelsen af helligdagen betyder i forhold til medarbejdernes arbejdstid og evt. betaling af et særlig tillæg.

Loven har virkning fra 1. januar 2024 og derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvad det betyder i forhold til evt. betaling.

Miljoe13.jpg
Videre med CO2-beregningerne

Webinar, 23. juni 2023

Green Key inviterede til webinar om CO2-beregninger med udgangspunkt i klimakompasset. Webinaret var forbeholdt medlemmer af HORESTA og Green Key. Se videoen fra webinaret her.

 

Guests3.jpg
Webinar: Kompetencefonden og dens muligheder

Webinar, 15. maj 2023

Gennemgang af de nye rettigheder og muligheder for kompetenceudvikling, der er en del af den nye overenskomst.

PeopleW2.jpg
Ny lov om ansættelsesbeviser og visse arbejdsvilkår

Webinar, 11. maj 2023

Hent materialer fra HORESTAs webinar, der blev afholdt den 11. maj 2023

PeopleW8.jpg
Nye regler om seksuel chikane

Webinar, 9. maj 2023

HORESTA inviterede alle medlemmer til webinar med gennemgang af de nye regler om seksuel chikane der træder i kraft 1. juli.

OK2023 (1920X1280)
OK23

Webinar, 14. april 2023

HORESTAs nye overenskomster for hotel-, restaurant- og turisterhvervet træder i kraft med virkning fra den 1. marts 2023 og er gældende frem til 1. marts 2025. HORESTA inviterede til webinar den 14. april med gennemgang af de ændringer, der er sket i de nye overenskomster. Webinaret blev afholdt af adm. direktør Pia Voss og overenskomstchef Karina Lindewald.

Restaurant Kickoff 2023 (640X360)
Restaurant Kickoff 2023

21. marts 2023

Mangel på arbejdskraft, stigende omkostninger og økonomisk usikkerhed har præget restauranternes dagligdag det seneste år. Men hvad kan vi forvente af det kommende år? Tirsdag den 21. marts 2023 inviterede HORESTA til Restaurant Kickoff, hvor vi havde inviteret eksperterne til at give deres bedste bud på, hvordan fødevarepriser, energiudgifter og dansk økonomi som helhed vil udvikle sig.

 

Hospitalitycareer 2 Web
Elevkursus

Webinar, 7. februar 2023

Online elevkursus for nye lærepladsvirksomheder, hvor reglerne i forhold til både overenskomsten og de lovmæssige rammer blev gennemgået.

Recycle 1920X1280
Refuse | Reduce | Reuse | Recycle Waste

Webinar, 9. december 2022

Vi skal blive bedre til at begrænse, sortere, genbruge og genanvende affald. HORESTA hjælper jer på vej med dette webinar, hvor I opdateres på reglerne for affaldssortering og ser håndtering af affald fra forskellige vinkler. Københavns Kommune fortæller om deres findings i forbindelse med affaldstilsyn og besøg på hoteller i København.

 

Miljoe13.jpg
Kom i gang eller videre med CO2-beregning

Webinar, 16. november 2022

Se slides og video fra webinaret med indlæg fra Erhvervs- og Energistyrelsen om Klimakompasset og en række beregningseksempler fra Bernstorff Slot, Coco Hotel og Fjordgaarden Hotel.

 

clocks.gif
Nye regler om registreringspligt

Den 8. november 2023 blev der fremsat et lovforslag, som blandt andet medfører en pligt for arbejdsgiver til at sikre, at medarbejderne registrerer deres arbejdstid.

Derfor inviterede HORESTA den 28. november 2023 til et webinar om de nye kommende regler for registreringspligt.

Se eller gense webinaret her.  

Webinar.jpg
Registrering af arbejdstid

Webinar, 31. januar 2024

Den 8. november 2023 blev der fremsat et lovforslag, som blandt andet medfører en pligt for arbejdsgiver til at sikre, at medarbejderne registrerer deres arbejdstid.

Registreringspligten indføres for at sikre overholdelse af den daglige og ugentlige hviletid samt den maksimale arbejdstid. Det betyder, at der skal indføres et objektivt, pålideligt og tilgængeligt arbejdstidsregistreringssystem, der gør det muligt at måle den enkelte medarbejders arbejdstid.

horestaflag.gif
Reglerne for brandsikkerhed og brandsyn

Webinar, 22. januar 2024

HORESTA afholdt den 22. januar 2024 i samarbejde med Dansk Brandteknisk Institut (DBI) et webinar om reglerne om brandsikkerhed og brandsyn.

Reglerne for brandsikkerhed og brandsyn blev ændret i 2022 og har givet anledning til en del spørgsmål og tvivl.

VIDEO
Se highlights fra HORESTA Årsdag 2023.

MCH Messecenter Herning var fyldt med glade folk fra branchen, da vi afholdte den 11. HORESTA Årsdag. 

Programmet var under kyndig styring af Karin Cruz Forsstrøm, der bød Eva Steensig, Mikkel Severin, Nicolaj Molkte-Leth, Ditte Darko og et panel af fem unge mennesker velkommen på scenen. Tusind tak for det store engagement og inspirerende oplæg til alle speakere og paneldeltagere!

Og tak til MCH Messecenter Herning for at skabe nogle helt utrolige rammer og gøre årsdagen til noget helt specielt!

I denne video får du højdepunkterne for dagen – vi glæder os allerede til næste år!