Fødevarestyrelsen sætter fra marts til juni fokus på, hvordan mangelfuld eller forkert håndtering af fødevarekontaktmaterialer i fødevarevirksomheder kan føre til øget afsmitning af uønskede stoffer til mad og drikke.
Her vil kontrollen tjekke, om virksomheden anvender et materiale, der ikke er bestemt til kontakt med fødevarer, eller hvis virksomheden anvender det forkert. Virksomheden skal sikre, at medarbejderne ved, hvordan materialet for eksempel udstyr og emballage bruges korrekt.
Fødevarevirksomheder skal derfor have nødvendige anvendelsesanvisninger for FKM tilgængelige for medarbejdere og kontrol. Det kan være i form af mærkning, brugsanvisning eller anden dokumentation.
Fødevarestyrelsen vil også vejlede om korrekt anvendelse af FKM herunder om genbrug af emballager.
FKM er kun undersøgt til de anvendelser, som de er bestemt til. Det vil sige, at vi ikke kender risikoen ved andre anvendelser af materialet. Men vi ved, at eksempelvis høj temperatur kan øge afsmitningen af uønsket kemi fra materialet til fødevaren.
Læs mere om kontrolkampagner planlagt i 2024 her
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
HORESTA med i nyt forum for kriseberedskab
10-04-2025
-
Korttidsudlejning presser hotelbranchen: HORESTA kræver handling
10-04-2025
-
Topkokke åbner ny stjernerestaurant under Sol over Gudhjem
10-04-2025
-
Hollændere søger nordpå: Derfor hitter Danmark som feriemål
10-04-2025
-
Dragsholm Slot styrker holdet med ny hotelchef og køkkenchef
10-04-2025
-
Fem stærke kandidater klar i opløbet om Bedste Venue 2025
10-04-2025
-
Cirkusbygningen i København lukker ned for omfattende restaurering
10-04-2025
-
Berlingske kårer Espresso House-chef til Talent 100
10-04-2025