Siden viceadm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, var på TV2 News for at fortælle om udfordringerne for hotel- og restaurationsbranchen med manglen på taxaer, har der været flere positive reaktioner.

Historien kommer på baggrund af en medlemsundersøgelse fra HORESTA, der kortlægger den mangelfulde taxadækning uden for de store byer.

Ovenpå det har både transportminister fra Venstre, Thomas Danielsen og Liberal Alliances transportordfører, Jens Meilvang, udtrykt, at man er villig til at kigge på taxalovgivningen. HORESTAs opråb har også mødt opbakning fra Landdistrikternes Fællesråd, Danske Regioner og Danske Destinationer.

Transportministeren siger til TV2/News, at han ikke vil afvise, at der kan komme ændringer af loven.

”Vi skal sikre, at uanset hvor i landet, man driver en virksomhed, så skal man være sikret mobilitet, uanset om det er med taxa eller en bus eller andet.”

Han meddeler, at han lige nu afventer et ekspertudvalg, som kommer med en lang række anbefalinger til, hvordan vi kan sikre bedre mobilitet i hele landet. Dernæst er det planen at evaluere taxaloven.

”Her er der reel mulighed for at se på, om der er barrierer, som for eksempel gør det unødvendigt dyrt at være taxavognmand, eller om der er ting, man kunne gøre mere simpelt”.

At gøre taxalovgivningen mere fleksibel er en del af HORESTAs nye turismeudspil, hvor vi præsenterer 10 konkrete bud på, hvordan hotel-, restaurations- og turismeerhvervet kan bidrage.

Du kan læse hele udspillet her: turisme skaber liv i landdistrikterne.

Log ind