”Fantastisk nyhed”.

Sådan lyder reaktionen fra HORESTA på, at regeringen undlader at skære i statsstøtten til turismeerhvervet.

Det har der været frygt for i erhvervet, siden SVM lancerede planen om sanering af erhvervsstøtten i sit regeringsgrundlag.
Frygten blev forstærket, da regeringens ekspertudvalg for tre måneder siden fremlagde et forslag med besparelser for 2,3 milliarder kroner – heraf 80 millioner kroner i turismeerhvervet.

”Det er virkelig gode nyheder, at turismen helt er friholdt i det forslag, som SVM nu har lagt frem. Jeg tager det som udtryk for, at der i regeringspartierne er en stor anerkendelse af turismens enorme betydning for resten af samfundet. For økonomien, for jobskabelsen, for udvikling af landdistrikterne. Solen skinner i dag over vores erhverv i mere end én forstand”, siger HORESTAs adm. direktør, Pia E. Voss.

Havde regeringen fulgt anbefalingerne fra sit ekspertudvalg, ville det have ramt Wonderful Copenhagen, Meet Denmark og Dansk Kyst- og Naturturisme meget voldsomt. Særligt Wonderful Copenhagen stod til en massiv beskæring.

HORESTA glæder sig også over, at regeringen samtidig har spillet ud med skattelettelser til erhvervslivet.

Først og fremmest er glæden rettet mod forslaget om at lempe skatten i forbindelse med generationsskifte.

”Mange små og mellemstore virksomheder i turismeerhvervet har planer om at generationsskifte, men den hårde beskatning har udskudt beslutningen eller i nogle tilfælde fået ejerne til helt at ændre planer. Denne betydelige lempelse vil gøre det markant lettere at føre næste generation ind i vores erhverv, og det kan vi kun klappe i hænderne over”, siger Pia E. Voss.

Log ind