Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Mandag den 31. oktober samles avlere og køkkenchefer til Plantetopmøde i Aarhus. Målet er at styrke samarbejdet om flere grønne hektarer og endnu flere danske planter i sæson på tallerken.

Danske avlere kan levere mere end 1000 forskellige varer. Alligevel spiser vi danskere flere og flere planter dyrket udenfor landets grænser, og fra 2015 til 2021 er importen af økologisk frugt og grønt mere end tredoblet. Så mens tallene peger på, at kurven er ved at vende og danskerne spiser flere planter, så spiser vi groft sagt kun mere af det, der dyrkes andre steder end herhjemme.

Mandag den 31. oktober samles mere end 160 avlere, køkkenchefer, grossister og leverandører til Plantetopmøde på Aarhus Tech i Aarhus. Målet er at styrke samarbejdet mellem avlerne og de madprofessionelle.

”Vi skal spise flere planter. Det er en bunden opgave, men udviklingen skal være drevet af lyst, velsmag og glæde. Forandringer sker bedst, når hele værdikæden arbejder sammen. Derfor er det vigtigt, at avlere, køkkenchefer, distributører og organisationer samles til et plantetopmøde, så de kan se, smage og opleve alt det, de hver især bringer til bordet – bogstavelig talt”, siger Trine Krebs, grøn chef i Food Organisation of Denmark, der står bag Plantetopmødet.

På Plantetopmødet får parterne mulighed for at tale sammen, så de kan forstå hinandens vilkår. Det er nemlig grundlæggende, hvis vejen fra mark til tallerken skal gøres kortere.

Plantetopmødet foregår på Aarhus Tech den 31. oktober. Arrangementet er for madprofesionelle.

Læs mere og se programmet for Plantetopmødet på www.thefoodproject.dk.

Foodfestival inviterer til BrancheFredag

Foodfestival skydes i gang fredag den 6. september og her vil 30.000 glade festivalgæster mødes om det gode måltid. Food Organisation of Denmark, som arrangerer festivalen inviterer fødevarebranchen til BrancheFredag, og du er inviteret.

Planteløftet: Kom med til fem fantastiske Masterclasses i 2023

Planteløftet giver lokale professionelle køkkener inspiration og konkrete velsmagende værktøjer til at anvende flere lokale planter - herunder alt fra korn, frø, nødder, svampe, urter og bælgfrugter til kartofler, grønt, frugt og bær fra danske økologiske producenter.

Log ind