Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

De seneste år har lovgivere tvunget flere virksomheder til at lægge langt flere informationer frem - det gælder for eksempel evalueringer og data om bæredygtighed.

På arbejdsmiljøområdet findes der dog en bemærkelsesværdig undtagelse, lyder det fra professor og evalueringsforsker ved Københavns Universitet, Peter Dahler-Larsen, på Finans.dk.

Han mener, at når offentligheden ikke kan se virksomhedernes arbejdspladsvurderinger (APV), er det svært at sammenligne arbejdspladser og finde ud af, hvor problemerne er størst på både offentlige og private arbejdspladser. Derfor foreslår han at gøre APV’erne offentlige.

Hos Djøf er man positiv overfor idéen og nævner, at APV’ernes offentliggørelse kan blive et konkurrenceparameter blandt virksomheder.

“Der er mangel på arbejdskraft. Vi ved, at arbejdsmiljø og meningsfuldhed er nogle af de parametre, som tiltrækker særligt unge. Det vil sige, at det vil være et konkurrenceparameter, om man har styr på den del i sin butik,” siger Sara Vergo, der er formand i Djøf.

Læs hele historien på finans.dk – kræver login

Log ind