Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Dyrehavsbakken nord for København mangler stadigvæk 300-400 medarbejdere til den kommende sommersæson, og det kan betyde, at køen til forlystelserne eller iskiosken bliver længere end normalt, lyder det fra den administrerende direktør på Bakken, Ole Andersen.

”Det betyder, at dem, der er herude, skal arbejde længere, måske mere end de nødvendigvis synes er spændende. Men vi prøver selvfølgelig at sørge for, at det ikke går ud over gæsterne”.

Bakken er ikke alene om at mangle personale. 31 procent af arbejdsgiverne i turismebranchen mangler arbejdskraft, mens det samme gælder for 37 procent af restauranterne. Det viser en undersøgelse fra Danmarks Statistik.

For hovedstadens turisme vil manglen på arbejdskraft kunne mærkes, fortæller HORESTAs kommercielle direktør, Jeppe Møller-Herskind til DR P4 Nyheder.

”Det vil sige, vi vil have færre borde, mindre udbud på menuen eller andre former for kapacitetsbegrænsninger, så det er super super ærgerligt”, siger han.

Hør indslaget på dr.dk (fra 1.12 min.)

Stor opbakning til HORESTA forslag

HORESTA har præsenteret 10 bud på, hvordan turismen kan bidrage til vækst uden for de store byer, blandt andet ved at gøre taxalovgivningen fleksibel.

Log ind