Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Dyrehavsbakken nord for København mangler stadigvæk 300-400 medarbejdere til den kommende sommersæson, og det kan betyde, at køen til forlystelserne eller iskiosken bliver længere end normalt, lyder det fra den administrerende direktør på Bakken, Ole Andersen.

”Det betyder, at dem, der er herude, skal arbejde længere, måske mere end de nødvendigvis synes er spændende. Men vi prøver selvfølgelig at sørge for, at det ikke går ud over gæsterne”.

Bakken er ikke alene om at mangle personale. 31 procent af arbejdsgiverne i turismebranchen mangler arbejdskraft, mens det samme gælder for 37 procent af restauranterne. Det viser en undersøgelse fra Danmarks Statistik.

For hovedstadens turisme vil manglen på arbejdskraft kunne mærkes, fortæller HORESTAs kommercielle direktør, Jeppe Møller-Herskind til DR P4 Nyheder.

”Det vil sige, vi vil have færre borde, mindre udbud på menuen eller andre former for kapacitetsbegrænsninger, så det er super super ærgerligt”, siger han.

Hør indslaget på dr.dk (fra 1.12 min.)

Det tager turismen med fra Frigast-balladen

Turismen sejrede, da regeringen endelig meldte ud om Frigast-anbefalingerne og sanering af erhvervsstøtten. Men det langstrakte forløb har også givet vigtig læring til turismen, lyder det fra erhvervet selv.

Har du styr på GDPR?

HORESTA tilbyder, sammen med samarbejdspartneren Lexoforms, en fysisk workshop, hvor du arbejder med GDPR-dokumentationen for din egen virksomhed.

Log ind