Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Når mødeindkøberne leder efter et venue til deres event, så er det ofte svært for indkøberne at orientere sig hos det enkelte venue om, hvordan der reelt handles på bæredygtighed.

Det er det overordnede budskab i en undersøgelse, som er foretaget blandt mødeindkøbere i 273 private og offentlige virksomheder over hele Danmark. Det skriver Turistmonitor.dk.

I undersøgelsen svarer 68 procent af mødeindkøberne, at miljø og bæredygtighed i høj eller meget høj grad spiller en rolle ved indkøbet af møder, konferencer og events. Og for over 83 procent af indkøberne spiller bæredygtighed i indkøbsprocessen en større rolle i dag end for fem år siden.

Men på trods af, at virksomhederne lægger stor vægt på bæredygtighed, stiller kun 16 procent af dem krav til bæredygtighed, hver gang de indkøber eller planlægger møder, konferencer og events, mens 64 procent stiller krav en gang imellem afhængigt at typen af arrangement.

Det skyldes ifølge en opsummering af undersøgelsen blandt andet, at virksomhedernes indkøbere savner viden om bæredygtighed samt et større udbud af bæredygtige løsninger hos hoteller og konferencecentre.

Læs hele historien på turistmonitor.dk

Log ind