Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I fremtiden skal flere tog fra udlandet rulle ind på de københavnske perroner, og Wonderful Copenhagen skal spille en nøglerolle, når der skal tiltrækkes nye forbindelser. Det skriver Turisme24.dk.

Det Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation, fremgår det af den budgetaftale for 2025, som partierne landede i starten af denne uge, og som forventes endeligt vedtaget i oktober.

“Økonomiforvaltningen vil gå i dialog med Wonderful Copenhagen om mulighederne for, inden for lovgivningens og kommunalfuldmagtens rammer, at etablere en puljeordning eller lign., der kan anvendes til at tiltrække flere internationale togforbindelser,” står der således i budgetaftalen.

Det er SF, som står bag forslaget, og det er en fortsættelse af et tidligere forslag, som partiet fremlagde i starten af året.

Konkret satte forslaget gang i arbejdet med at udarbejde en strategi, der kan sikre togforbindelser, samt anbefalinger til, hvordan byrumsforbedringer og informationsindsatser ved større stationer kan gøre København mere attraktiv for togturister og forretningsrejsende.

Læs hele historien på turisme24.dk – kræver login

Log ind