Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

150 københavnske restauratører var mødt op i festsalen på Københavns Rådhus til det første af i alt tre dialogmøder om de nye regler, der indføres for udeservering i byens gader fra 2025. Det skriver Turistmonitor.dk.

Men helt festligt blev det aldrig, for restauratørerne er grundlæggende utilfredse med de nye regler, som bygger på et politisk vedtaget administrationsgrundlag for de i alt cirka 1.300 tilladelser til udeservering i København.

Det betyder, at der fra årsskiftet skal betales pr. kvadratmeter udeservering, at hver eneste af de 1.300 udeserveringer i København skal måles præcist op og markeres med indsmeltede farvepletter med en meters mellemrum på fliser og asfalt.

Derudover betyder de nye regler, at der kommer 16 kommunalt ansatte tilsynsførende, som vil bevæge sig rundt i byens gader og sikre, at alle regler omkring udeservering– inklusive alt fra parasoller til plantekasser og blomsterkrukker – overholdes.

Næste skridt i sagen er, at alle restauratører med en nuværende tilladelse til udeservering får en mail fra kommunen midt i september, hvorefter alle skal have fat i papir og målebånd og taste sig ind i en fremtid med udeservering efter det politiske vedtagne nye administrationsgrundlag.

Læs hele historien på turistmonitor.dk

Log ind