Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Morten Dahlin (V), minister for by, land og kirke, har fået turismen som nyt ressortområde i sit ministerium, og det er en opgave, han glæder sig til at løfte. Det skriver Turistmonitor.dk.

”På det personlige plan er jeg enormt begejstret for det her ressortområde. Og så synes jeg virkelig også, at det passer ret godt ind i det øvrige ministerium,” siger Morten Dahlin, som ser turismen som en vigtig faktor for både vækst og udvikling i Danmark – både i byerne og på landet.

Morten Dahlin påpeger, at der er et stort potentiale i turismen, og han mener, at en af de største udfordringer er at forlænge turismesæsonen. Ved at skabe helårsbeskæftigelse og fuldtidsjob kan turismen ifølge Morten Dahlin bidrage endnu mere til livet i lokalsamfundene.

Med en ny pulje på finansloven på 200 millioner kroner og en turismereserve på 4x25 millioner kroner fra finansloven 2024, er der store forventninger til, hvordan midlerne kan bruges bedst muligt.

”Det eneste, vi siger, er, at de skal bruges til at styrke turismeindsatsen i Danmark. Jeg har tænkt mig at gå i dialog med de forskellige aktører på området for at høre præcis, hvad der er af udfordringer, og hvordan vi bedst kan bringe de penge i spil,” siger Morten Dahlin.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

Log ind