Se HORESTA Play-indslaget fra Espresso House, hvor Camilla Nyholm, uddyber, hvad de nye regler betyder for kæden. Du kan også møde HORESTAs arbejdsmiljøchef, Vivi Nedergaard Lambert, der blandt andet fortæller om HORESTAs rådgivning på området.
Espresso House er en af de mange virksomheder i hotel- og restauranterhvervet, som nu kan begynde at ansætte flere 13-15-årige til at løse nye opgaver. Det sker efter at der fra årsskiftet er trådt nye regler i kraft, som udvider mulighederne for, hvad denne aldersgruppe må arbejde med.
Arbejdstilsynet har netop præciseret et udpluk af reglerne, og i hotel- og restauranterhvervet betyder lempelserne, at de unge fremover må betjene blandt andet is-, smoothie- espresso- og industriopvaskemaskiner. Det tillades nu også, at unge kan skrælle, skære, snitte og hakke for eksempel grøntsager – alt sammen opgaver, som 13-15-årige ikke har måttet løse før.
HR-chef i Espresso House Danmark, Camilla Nyholm, glæder sig over de nye lempelser.
”Det betyder, at vi kan drifte på en anden måde. Vi kan tilbyde, at vores medarbejdere kan løse nogle opgaver, som før har begrænset os i at drifte optimalt,” siger hun.
HORESTA har det seneste års tid arbejdet på at få lempet reglerne på området, fordi maskinerne i branchen er blevet langt mere sikre, end de var, da reglerne blev til.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Danmark vil lette regler for fødevareproducenter under EU-formandskab
20-06-2025
-
Fødevareministeriet skal spare 85 mio. kr. frem mod 2030
20-06-2025
-
Rekom og Carlsberg forlænger samarbejde frem til 2029
20-06-2025
-
Fårup Sommerland fejrer 50 år med levende fortælling i container
20-06-2025
-
Lagkagehuset halverer underskud og sigter mod overskud i 2025
20-06-2025
-
Inspiration og netværk i fokus til DKBS Inspirationsdag 2025
20-06-2025
-
Ny direktør skal løfte Hotel Tønderhus og forbedre kvaliteten
20-06-2025