HORESTA afholder webinar torsdag den 3. april kl. 10-11, hvor vi sætter fokus på de nye regler for unges fritidsarbejde i restaurationsbranchen.
Beskæftigelsesministeriet har vedtaget ændringerne med virkning fra 1. januar med tæt sparring fra en række brancheorganisationer – herunder især HORESTA. Arbejdstilsynet har sidenhen præciseret et udpluk af reglerne.
I korte træk betyder ændringen bl.a., at 13-15-årige med skolepligt må udføre flere arbejdsopgaver, herunder lettere rengøring, oprydning, opvask og tilberedning af mad. Derudover får de adgang til flere maskiner, som Arbejdstilsynet vil præcisere i en kommende vejledning – et arbejde, som HORESTA følger tæt.
På dette webinar gennemgår Vivi Nedergaard Lambert, arbejdsmiljøchef i HORESTA, reglerne for unges arbejdsopgaver, hvilke maskiner de må betjene, samt de gældende arbejdstidsbestemmelser. Det giver jer som virksomheder muligheder for at anvende de nye regler mest optimalt.
Arrangementet tager udgangspunkt i Arbejdsmiljøloven og er relevant for alle, der beskæftiger unge i branchen. Medlemmer har mulighed for at indsende spørgsmål på forhånd. Webinaret er gratis for HORESTA-medlemmer.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Pincho Nation fortsætter væksten i Danmark
11-12-2025
-
Moderaterne vil fjerne al moms på frugt og grønt
11-12-2025
-
Stabil inflation trods fald i fødevarepriser
11-12-2025
-
Nyt hotel i Kalundborg åbner i 2028
11-12-2025
-
Italiensk madkultur får status som verdensarv
11-12-2025
-
Foodexpo sætter fokus på fremtidens bæredygtige måltider
11-12-2025
-
Populær pop-up-kro trækker tusindvis af gæster
11-12-2025