Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
En ny analyse viser, at restaurationsbranchen i Danmark stadig er præget af mange konkurser. Det på trods af, at der er 7 pct. færre konkurser på tværs af det samlede danske erhvervsliv, skriver Fødevarewatch.dk.
Det er data- og analysevirksomheden Experian, der har udarbejdet analysen. Den viser, at for hver 1.000 aktive virksomheder i overnatning- restaurationsbranchen virksomheder gik 29,25 konkurs de seneste 12 måneder. Det er en stigning på 20 pct. sammenlignet med samme periode fra 2021 til 2022.
Konkret gik 576 overnatning- eller restaurationssteder konkurs fra juni 2022 til juli 2023. Fra juni 2021 til 2022 lå tallet på 480.
”Konkurstallene er fladet ud og begyndt at vise tegn på en nedadgående tendens, når vi ser på udviklingen over mange måneder. Det er positivt,” udtaler Bo Rasmussen, der er direktør hos data- og analysevirksomheden Experian.
Læs hele historien på fodevarewatch.dk (kræver login)
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA: Justering af emballageordning er et vigtigt skridt i den rigtige retning
11-09-2025
-
EuroSkills 2025: Finaledagen venter branchens talenter
11-09-2025
-
HORESTAs nye overenskomster kan nu fås online og i trykt version
11-09-2025
-
Overnatningstal: Hotellerne oplevede pæn fremgang i juli
11-09-2025
PRESSEKLIP
-
Stjernekok forlader Søllerød Kro efter 12 år
11-09-2025
-
Aabenraa undersøger muligheder for at udvide hotelkapacitet
11-09-2025
-
Fynsk luksushotel overhaler d’Angleterre på topliste
11-09-2025
-
Royal Run vækker glæde blandt hoteller
11-09-2025
-
HORESTA: Pæn fremgang i hotelovernatninger i juli
11-09-2025
-
Udland: Fald i udenlandske turisters forbrug i USA
11-09-2025