I en nylig sag afgjort ved Østre Landsret har man behandlet et spektakulært spørgsmål om en situation, hvor en virksomhed opsagde en funktionæransat på baggrund af 120-dages reglen.

Tvist mellem funktionær og arbejdsgiver
Sagen angik en funktionær, der blev opsagt efter 120-dages reglen. Spørgsmålet i sagen var, hvorvidt dag 120 var udløbet på det tidspunkt, hvor funktionæren blev opsagt.

Funktionæren blev opsagt den 7. juni, som udgjorde den 120. sygedag. Samme dag kl. 16.41 blev opsigelsen sendt med anbefalet brev, og funktionæren modtog opsigelsen med brev på den 122. sygedag.

Funktionæren mente efterfølgende, at den 120. sygedag først kunne anses for udløbet efter kl. 23.59 på den 120. sygedag – altså ved døgnets udløb.

Omvendt mente virksomheden, at opsigelsen var afgivet efter arbejdsdagens ophør, da funktionærens normale arbejdstid lå mellem kl. 8.30 og kl. 15.00, og at opsigelsen blev sendt med anbefalet brev kl. 16.41 samme dag.

KORT FORTALT
Indenfor det ansættelsesretlige område er 120-dages reglen en bestemmelse, der giver en arbejdsgiver mulighed for at opsige en medarbejder med forkortet varsel, hvis medarbejderen har oppebåret sygeløn i 120 dage inden for 12 måneder.

Landsrettens dom
Landsretten har givet virksomheden medhold, og dommen viser, at virksomhedens opsigelse af funktionæren var gyldig, da opsigelsen blev givet efter funktionærens normale arbejdstid sluttede.

Virksomheden er derfor blevet frifundet.

Advokatfuldmægtig, Rokhsar Ghafar udtaler: 

"Det er vigtigt at være opmærksom på, at opsigelsen skal gives efter arbejdstidsophør på den 120. sygedag. I denne sag var det klart, hvornår funktionærens normale arbejdsdag sluttede. Dette er dog langt fra altid tilfældet, og derfor anbefaler HORESTA medlemmer at kontakte os for rådgivning i forbindelse med brug af 120-dages reglen".

Log ind