Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Restaurantbranchen blev tvunget i knæ under corona, og siden har gælden også sat sig tungt på store dele af branchen, men fra brancheorganisationen HORESTAs konference om status i branchen forleden, lyder meldingen, at de økonomisk hårde tider er vendt. Det skriver Fødevarewatch.dk.
“Vi er en sektor i stor vækst, omsætningsmæssigt går det fremad, og vi løber også fra det generelle forbrug. Vi lægger mere på toppen end de øvrige brancher,” siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.
I de ti år, der gik forud for coronakrisen, voksede restaurantbranchen - forstået bredt inklusive kantiner, cafeer, værtshuse, natklubber - med i gennemsnit 5,6 procent om året.
Tallene viser også sort på hvidt, at der er kommet flere restauranter til.
“Vores store frygt under corona var, at vi blev ramt af en kæmpe konkursbølge. Den tror jeg ikke på mere. Vi har sådan set bare ventet på den i lang tid, men nu kan vi se, at restriktionerne er væk for lang tid siden, vi har mere eller mindre afviklet al coronagæld fra Skattestyrelsen, så bomben er der ikke længere,” siger Jonas Kjær og peger på vendepunktet for branchen.
Læs hele historien på fødevarewatch.dk – kræver login
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Unge udgør rygraden i sommerens servicejob
05-07-2025
-
Bloomberg: Joe & The Juice-ejer sigter mod børsnotering i USA næste år
05-07-2025
-
Natklubber for 15-årige i kraftig modvind
05-07-2025
-
Odense-hotel udvider og bliver størst uden for København
05-07-2025
-
VisitDenmark satser på svenske familier for at hente tabte overnatninger hjem
05-07-2025
-
Bühlmann Hotels nedjusterer – men ser positivt på 2025
05-07-2025
-
Hotel dømt for ulovligt kiosk-samarbejde ved Himmelbjerget
05-07-2025
-
Ny kommerciel direktør vender hjem til Sønderborg
05-07-2025
-
Flere nordjyske hoteller går foran med grøn profil
05-07-2025