Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Den globale rejsefeber kunne ikke slås ned af en verdensomspændende pandemi. I år har turismen på verdensplan kurs mod at overgå niveauet fra 2019, hvor den dengang nye coronavirus endnu ikke havde lagt lufthavne og strandstole øde hen. Det skriver Finans.

Sådan lyder det i hvert fald fra World Economic Forum, som har udgivet en ny rapport i samarbejde med britiske University of Surrey.

I det forgangne år nåede turismen op på 88 pct. af niveauet fra 2019 svarende til et bidrag til den globale økonomi på 9,9 billioner dollars, lyder det i rapporten. 

Hvor meget turismen fylder, kan dog variere betydeligt fra land til land. I Danmark udgør det ca. 3 pct. af økonomien, mens det i nogle af de sydeuropæiske lande udgør op mod 10 pct. af økonomien eller mere.

Læs hele historien på finans.dk

København går videre med turismeafgift

Det vakte kritik fra turistbranchen, da et flertal af politikerne i Københavns Kommune sidste år stemte for, at man vil have en turismeafgift. På en afstemning torsdag stadfæstede politikerne, at man vil indføre afgiften.

Det tager turismen med fra Frigast-balladen

Turismen sejrede, da regeringen endelig meldte ud om Frigast-anbefalingerne og sanering af erhvervsstøtten. Men det langstrakte forløb har også givet vigtig læring til turismen, lyder det fra erhvervet selv.

Log ind